Cypern dag 1

Då är vi då framme i Cypern efter en oroligt seg men ur flygsäkerhetssynpunkt bra resa, Flynordic har imponerat så här långt men det är en hemresa kvar också...Roligast på resan var nog när en snurrig Olle Nordin tog samma resväska två gånger från bagagebandet trots att det inte var hans väska. Med på samma plan som oss fanns även BP, Jönköping och Åtvidaberg, det är inte lätt att ha hemligheter för varandra i svensk elitfotboll...

Imorgon väntar två träningspass men tyvärr ryktas det om att vädret inte kommer att vara så bra de närmaste dagarna..

Grattis på födelsedagen Näfver 28/3, 22 år asså, ingen talang längre

26/3-08

Imorgon bär det av på träningsläger till Cypern i en vecka, är ju ingen jättefanatiker av träningsläger men det ska iaf bli skönt att få lite sol på sig..Ska försöka uppdatera så gott det går om vad som händer där nere..Vi kommer att spela match på onsdag mot Åtvidaberg och inkilningen är på lördag. Hoppas att den blir bättre än ÖSK´s som tydligen inte var någon höjdare...

Brasilien-Sverige ikväll, 2,3 el 4-0 till brassarna blir det. Har jag iaf spelat på så då blir det med all säkerhet inte det....

På startelvan.se så finns det nu en liga man kan gå med i, "Farmaligan" heter den och lösenordet är "uppsala".

Glad Påsk

Carlstad United står på schemat i eftermiddag kl 4 innan det blir några dagars påskledighet. Ulrika och jag kommer att åka hem till Uppsala för att fira påsk och träffa våra familjer. Ulrika har bestämt sig för att åka till Romme Alpin på lördag med sina syskon men jag med mina alpina kunskaper gör nog bäst i att stanna hemma så att man inte kommer tillbaka med halva kroppen i paket. Har bara åkt slalom ett par gånger men det är något jag skulle vilja göra mer av i framtiden.
Kan inte släppa introt till U2´s "City of blinding lights", har inte lyssnat så mycket på dom men det introt är fantastiskt....
Väntar också på Will Ferrells nya film "Semi-Pro" där han spelar ägare till något dåligt basketlag, kan bli riktigt bra.
Grattis Näfver till platsen i U21, se till att göra lite mål så att du blir proffs någongång......
 

Väntan har varit lång...

Efter att det sista avsnittet av Entourage säsong 4 sändes 2 Sep i USA har väntan varit olidlig på att få reda på när den femte säsongen ska spelas in. Pga manusförfattarstrejken i Hollywood så har det blivit uppskjutet men nu verkar det som om dom ska börja spela in i Mars-April och börja sända i USA i höst. Taaack för fildelningen så att vi också kan se det direkt och slipper vänta två år innan det kommer till Sverige.....
image7



18/3-08

Igår vaknade man till snöstorm och idag till strålande solsken, man blir inte riktigt klok på vädret just nu. Blir extra jobbigt när vi måste hatta runt i halva Värmland för att träna pga vädret. Vi har ju match igen på torsdag mot div 1 laget Carlstad United och den blir antingen på gräs i Hasselfors(?) eller inomhus i Environiq Arena i Kristinehamn. Vi har ju inte haft sådär jättespännande träningsmatcher den här våren utan mest mött div 1 lag, men det är iaf klart att vi möter Åtvidaberg på lägret.

Kan bli en sväng förbi Berhn ikväll för att se om ÖSK tänker vinna någon mer match innan serien startar. ESK borde man ju slå med ett par bollar men vi får se...

Äntligen seger

Det blev vinst idag med 4-0 mot Motala på Gårdsjös kuperade gräsmatta. Det var riktigt skönt med en vinst och vi spelade mycket bra fotboll idag, skönt också att jag fick göra ett mål i andra halvlek. Övriga mål gjordes av Christoffer Viktorsson, Mano Garcia och Dejan Doslic.

15/3-08

Mitt favoritklipp på Youtube http://www.youtube.com/watch?v=4ZHA_9Ul-bc , den här killen är så jäkla cool. Kan se det hur många gånger som helst..



Sol ute idag och grästräning i Degerfors, såna här dagar det inte finns något bättre jobb. Kul match imorgon också mot Motala, skulle vara viktigt med en vinst nu när det gått lite trögt några matcher. Blir som vanligt ett antal provspelare med på planen, få se vilken klass dom här har.

13/3-08

Örebro Hockey åkte ännu en gång ut i kvalet till Allsvenskan, det går så bra i grundserien men varje år när det drar ihop sig till kval så ska man värva 3-4 spelare för en stor summa pengar för att man tror att det är lösningen till avancemang. Det skulle vara intressant att se vad Peltola, Niskanen osv tjänar på de månaderna dom är här, flera hundra tusen är min gissning innan dom drar vidare på nästa äventyr. Tänk om Fahlander hade lagt de här miljonerna på säg ÖSK Innebandy eller Lillån Innebandy, då hade Örebro garanterat haft ett lag som varje år gick till SM-slutspel i en sport som är mycket större än hockey.

Våran lilla minisemester är nu över och idag bär det av till Degerfors för träning igen. Läste någonstans att det är klart med gräs för våran match mot Motala på söndag, blir en ordentlig omställning att spela match på en tidig gräsplan nu när man vant sig vid konstgräset men det ska bli jäkligt kul. 

12/3-08

na-ni-na-ni-na-ni-na-na-na-ni-na-na-ni (introt till Boktipset som gick på 80-talet på TV)

Har fått en liten läsknäpp den senaste veckan och dragit igenom två böcker som båda är sanna historier, först läste jag "El Choco" som handlar om en svensk med skulder till någon knarklangare som för att köpa sig fri från skulderna ska åka till Bolivia och plocka 2,5kg kokain med sig hem. Självklart en dum ide och självklart är det någon som sätter dit honom på flyplatsen så han får snällt sätta sig i den bolivianska finkan ett tag. Det är ju inte direkt som den svenska fångvården och det är mycket intressant att läsa hur han överlever varje dag.

Den andra boken heter "Privat Dansös" och handlar om prostitutionen och sexturismen i Thailand. Boken handlar om den brittiske journalisten Pete som åker till Thailand för att skriva en resehandbok men tillbringar största delen av tiden på tvivelaktiga barer och blir också kär i en tjej på en av barerna. Han gör allt för att det ska fungera som ett förhållande men någonstans på vägen tappar han bort att hon är prostituerad och således träffar nya killar varje kväll. Boken är skrivet på ett väldigt osentimentalt vis och man känner sig mer sorgsen över hur korkad britten är istället för över hennes arbete som prostituerad. Hon försöker såklart få honom att sponsra henne med så mycket stålar som möjligt så att hon och hennes thaipojkvän kan leva ett bättre liv.

Båda böckerna rekommenderas och kan vara bra guider till vad man INTE ska göra i syostasien och sydamerika....

Har gjort ett lag på http://www.startelvan.se , Hagge se till att fixa ihop en liga när ni kommer hem.

11/3-08

Idag blir det hemresa till Örebro med buss/tåg. Ska först hinna med att ta en lunch med Johan Claesson som även han har en ledig dag i Uppsala. Inte så ofta vi har tid att träffas nuförtiden så det gäller att ta varje chans som ges.

Stod på Årsta IP igår kväll och bevittnade en del av Upsala IF´s träning. Varför kan man undra, jo det är så att brorsan har börjat lira där samt att min morbror tränar dom så jag hade ett litet möte med honom innan för att gå igenom lite övningar som jag har kört de senaste åren som varit bra. Är faktiskt sugen på att själv bli tränare men det får väl dröja några år...

10/3-08

Hemma i Uppsala på lite minisemester för att träffa familj och vänner. Är dock skitväder med regn så jag blir inte direkt sugen på att lämna huset.

Funderar på hur Leif Boork tänker, han fick sparken från Brynäs i Oktober men nu vill dom ha tillbaka honom och då vill han komma tillbaka. Tjänar han så dåligt i Almtuna eller älskar han Brynäs så mycket eller har han bara ingen integritet alls.....Någon som tror att Jose Mourinho hade gjort på samma sätt?


Så nära...

Hade något stort på gång i gårdagens Stryktips innan Fulham kvitterade på övertid mot Blackburn och Barnsley skrällde igen i FA-Cupen genom att den här gången slå ut Chelsea. Med söndagens matcher kan jag nu som mest få ihop 10 rätt och det gör ju ingen lycklig..Drog dock in lite pengar genom att sätta en fyrling med Hull, Leeds, Carlisle(?!) och Real Madrid. Nu är jag iaf med på topplistan......

Sibel och Nordman vidare till finalen i Melodifestivalen, Sibels låt växer för varje gång och kan nog bli ganska farlig i Globen. Tror dock att BWO eller Linda Bengtzing vinner om bara Bengtzingts dansare bestämmer sig för att byta ut dom där fula kläderna dom hade i kvalet. Såg ut som om dom gick på någon hip-hop träning för 14-åringar...

Idag är det sista träningen innan miniledigheten i 3 dagar, ska även spela badminton med Ulrikas familj som är här och hälsar på. Brukar kunna bli väldigt tuffa matcher då ingen vill förlora.

8/3-08

Bara två pass idag lördag varav det första blir på gräs i Kristinehamn, tror aldrig att jag varit på gräs så här tidigt någon gång tidigare. Ska bli kul att få testa dom nya skorna och allt det där som hör gräspremiären till..tror dock inte att gräset kommer att dofta så gott att man får sommarkänslor i början på Mars, men ändå.

Oerhört tragiskt det som hände ÖSK´s busschaufför på väg tillbaka från Arlanda. Vet inte vad man ska säga men tankarna går självklart till Oves familj.

7/3-08

Tack för tipset Erik att spika United men dom är inte med på Strykipset...

6/3-08

Har varit dåligt med inlägg de senaste dagarna, beror lite på att vi tränar så mycket nu och det känns som om jag är i Kristinehamn hela dagarna. Idag har vi tränat 3 pass, imorgon är det 3 pass och på lördag 2 pass så det känns lite segt nu. Sen är vi dock lediga i 3 dagar och det ska bli jäkligt skönt.

Jag har hand om tipset den här veckan i vårat "tipsgäng", blir nog Stryktipset och Lången för 300kr. Någon som har något bra tips för helgen?

4/3-08

Kanske något för Tv3´s "Lyxfällan" att ta en titt på  http://www.e24.se/mankvinna/efterborsen/riktliv/artikel_299725.e24


I och med mars månads inträde så betyder det att alla lag i Svensk Elitfotboll ska åka på träningsläger för så har man gjort i många år. Jag är ingen ivrig påhejare av träningsläger dels beroende på att jag är flygrädd och dels att man ändå gör samma saker som hemma dvs tränar fast man har mindre saker att göra på fritiden. Det är ju ingen semester man åker på där man kan ligga på stranden och sola i en vecka, ofta är vädret inte heller så bra att man ens är sugen på det. Nä lägg pengarna på något annat....


Bilvårddag och korkade tjejer

Ledigt idag och det har inneburit bilvårddag med tvättning,påfyllning av olja och luft och byte av vindrutetorkare. Tvätten gjorde jag i en sån där utomhus halvautomatisk tvätt som finns på några ställen i Örebro. Man köper poletter så får man högtryckstvätt, schampoo, skum osv.  Tänk västkust hip-hop video förutom damerna, de mörka pojkarna och en svart Escalade...

Var på ICA och såg framsidan på Aftonbladets Sportmagasin där det var om spelarfruarna till killarna i landslaget i fotboll och underrubrikerna var "Så är det att vara spelarfru" , "Så kämpar vi mot medierna" osv....Blir det inte lite konstigt när man fördömer media och samtidigt står på framsidan av Sveriges största kvällstidning? Vet inte hur dom tänker...Och hur tufft kan det vara att vara sk "spelarfru", killen tjänar mellan 5-30 miljoner om året, jobbar två timmar om dagen och man får bo på flera olika platser i världen. Känns jobbigt....

Skitmatch igen

0-1 mot FC Trollhättan och det fungerar inte bra just nu. Grymt besviken över min match igår och vi har oerhört svårt att skapa målchanser. Skönt att det är match snart igen, onsdag mot Ljungskile. Då tar vi nya tag!

Nu är det Vasaloppet, känner inte igen en åkare men det är kul att titta på....

Seinfeldmaraton idag, har dock gjort det något annorlunda genom att starta på säsong 9 och gå bakåt. Vet inte varför men det bara blev så när jag började ladda ner. Är nu på säsong 3, fantastiskt bra.

RSS 2.0