Hahahaha

Hahahahahahahahaha, nu är det öl och Richards könsrocksskiva i bussen hem. Superettan 2009!!!! 

"Live" lite bilder från bussen till MalmöPokergänget sitter längst bakJag försöker skriva ett PM och Olsson soverLunch i Stavsjö utanför Nyköping


Hörde precis på radion att Bälinge ligger under med 11-1 mot Umeå, då är vi inte sämst i år iallafall inom Svensk Elitfotboll efter 0-8 mot Häcken. Bälinge gjorde iallafall sitt första mål sen i Juni någongång, helt otroligt.

Mot Malmö

Nu bär det av mot Malmö för att hämta hem den sista poängen som behövs för att säkerställa Superettanspel även 2009. Vi har ca 9 timmar i buss framför oss och jag tänkte försöka plugga stora delar av resan så att man får något vettigt gjort, men det brukar ju bli som det blir med det. Datorn är även laddad med de nyaste avsnitten av Two and a half men och Generation Kill tillsammans med filmerna Batman-The Dark Knight, Step Brothers och Tropic Thunder. Så ni förstår att det kanske inte blir så mycket plugg.

"Innebandystjärnor hotar bojkotta VM" såg jag en rubrik som löd i tidningen. Vilka stjärnor? Det är sällan tidningarna i Sverige fylls av rubriker som "Undervattensrugbystjärnor hotar bokotta VM", som förmodligen är en större sport globalt än innebandy.

På måndag bär det av till Stockholm för att se derbyt HIF-DIF, förhoppningsvis med Näfvert med på plan.

En poäng som kan bli viktig

Efter 2-2 i går mot Jönköping rådde det delade känslor i laget. Innan matchen var det enda vi var nöjda med 3 poäng men såsom matchen blev för vi vara glada för den poäng vi fick. Första halvlek igår var totalt värdelös, vi hade inget passningsspel och när vi hade bollen så slog vi allt som oftast höga bollar in mot deras stora mittbackar, precis vad dom ville. Andra halvlek var mycket bättre, vi spelade med två forwards och fick tryck på dom och längre anfall. Hade dom inte fått in sitt snöpliga 2-1 mål som styrs av våran försvarare så hade vi förmodligen vunnit matchen. Men men mycket starkt av oss att hämta upp två underlägen med det spel som vi presterade. Nu har vi iallafall sex poäng ner vilket betyder att en poäng till räcker eller att Jönköping tappar poäng, det ska vi bara klara.

Sirius+Bälinge

Nyheten igår slog väl inte ned som en bomb men nästan i Fotbollsuppland. Spontant när man hörde det kändes det positivt men när man funderar ett tag så känns det ändå inte som att det löser några problem för fotbollen i Uppsala. Både Sirius och Bälinge har bland de lägsta omsättningarna i respektive serie och det kommer nog inte förändras för att vi går samman. Om Uppsala vill ha lag i de högsta serierna i fotboll så måste Uppsala Kommun och företagarna hjälpa till, det är den värld vi lever i just nu att ekonomin styr oerhört mycket inom fotbollen. Sirius har inte åkt på träningsläger på flera år och har inte råd att lösa folk från arbeten så att vi kan träna dubbla pass vissa dagar i veckan. Vi är även tvungna att lämna rummen några timmar innan vi åker till arenan på hotellet när vi är iväg på långa bortamatcher som Ängelholm förra helgen. Vi fick helt enkelt sitta i restauranten på hotellet i 2 timmar när man istället hade velat ligga på rummet och ladda. Men i Sirius spelartrupp är det ingen som bryr sig om sådant, man är helt enkelt van med att det behöver sparas pengar. Så jag hoppas att om det blir ett samarbete mellan Sirius och Bälinge att företagen och kommunen i Uppsala gemensamt går ihop för att få till en satsning för att få två allsvenska lag i staden.

Kul på ILU

Sitter just nu på ILU och pluggar och hoppas att det ska sluta regna för på eftermiddagen ska vi gå runt i Uppsala och kolla på runstenar med Historiaklassen, känns lite mellanstadiet måste jag säga.

Måste också slå ett slag för Kanal 5:s nya program på måndagar "Färjan". Dom följer finlandsbåten Cinderellas personal och det är alltid lika intressant att följa svenskar som så fort dom kommer från sin hemstad/land så ska dom bli fullast av alla och leva rövare. Tänk Cyperncharter fast på båt....Tydligen var det flera hundra av de som blev filmade som hört av sig till Kanal 5 och ville höra sig för om just deras snedsteg med assistenten/receptionisten skulle sändas. Kan tänka mig att det finns många nervösa på måndagskvällarna just nu...

8/10-08

Degerfors-Mjällby 0-1, även kvällens resultat går rätt väg för oss men det är med kluvna känslor jag via Karlskoga-Kuriren följer matchen. Det är inget snack om att jag helst vill att vi i Sirius klarar oss kvar utan kval och vinner resten av matcherna. Men jag vet hur mycket fotbollen betyder i Degerfors, det går inte att jämföra med tex LB/07 eller Enköping. Det engagemanget som finns kring den lilla orten i Värmland är ändå något som bör vara kvar i Svensk Elitfotboll.

Den känslan man börjar få i kroppen inför måndag är att det handlar om en stor final, jag vet att det är onödigt att fundera för mycket men matchen är så viktig för oss. Jag har kvalat med Sirius en gång tidigare och jag vill absolut inte vara med om det igen, känns ganska overkligt att vi för inte så många år sedan var tvungna att kvala mot Bollstanäs för att inte behöva spela i div 3.

Det känns ändå helt ok på träningarna för tillfället, vi har i stort sett en skadefri trupp(förutom Brännans obligatoriska hösthosta) och det mesta känns som vanligt. Ekström har målat in sig i ett hörn med sitt Tottenham som han höjer till skyarna men som nu ligger toksist i PL . Richard har varit på sin femtioelfte Lundellkonsert, Haris hörs,syns och låter mest och Ante går bara omkring och är soft.

Igång igen..eller..

Har faktiskt inte orkat skriva något den sista månaden, har haft fullt upp med lägenheten,fotbollen och skolan. Läser just nu dubbelt då jag kombinerar SO mot grundskolans tidigare år med en kurs i pedagogik.

Inför slutstriden av superettan så  har vi nu ett bra läge med sex poängs försprång och tre matcher kvar. Det flyt vi haft de senaste omgångarna med de andra resultaten har varit otroligt men det känns inte som att det kan hålla så länge till. Men vinst på måndag mot Jönköping så ska det mycket till för att det inte ska bli Superettan nästa år också.


RSS 2.0