datorhaveri

nu här våran dator pajat, det går inte ens att komma in i vista med felsäkert läge. Det känns som om att den tappat operativsystemet,någon som är sugen att mecka lite? Jag har ingen aning om hur jag ska göra. Jag är villig att betala till den som får skiten att fungera igen.

Nu är det semester..

Idag lördag gjorde vi vårat sista fyspass i Liljeforsskolan på drygt en månad, nu väntar en välbehövlig semester fram till den 7 Januari då det drar igång igen. Skillnaden mot de senaste åren för egen del är att man nu har skola och jobb att tänka på så det blir ingen resa till Asien....men så är det att spela i Sirius, det är bara att gilla läget. Vem vill inte spendera sin semester i en gråmulen stad med slask och 4 grader varmt?

Tittade på IDOL igår, tack alla som röstade ut Johan Palm! Och hur kan TV 4 ta in ett sånt psyko till tjej som satt framför scenen på Palmens framträdande, läskigt.

Vad händer med uppländsk vinteridrott?!?

Sirius bandy tuffar på och jag vet inte hur många år sedan det var dom hade en såhär bra inledning när dom spelat i högsta serien.
Uppsala basket går ännu bättre och ligger tvåa i basketligan, kanske kan dom gå längre än till kvartsfinal i år.
Almtuna och Storvreta ligger hyfsat till med bra chanser att avancera i sina tabeller och i div 1 innebandyn har både Årsta och Sirius bra chans att ta klivet upp. Kul att det går bra för uppländsk idrott, det sporrar dom andra föreningarna i länet.
Läste att dom ska ändra formen på Svenska Cupen igen och nu tror jag att dom kommer att lyckas, nästa år blir det fasta speldagar på helgerna när ingen annan fotboll spelas och det tror jag betyder mycket. Jag har inga problem med Svenska Cupen men ideerna dom hade förra året med snömatcher i Gävle var ju ingen höjdare...Hoppas att det här leder till att den får lite status i allafall.

ÖSK-vad gör ni?

Har lite på distans följt vad som hänt i min gamla hemstad Örebro, lagkapten Nordback har varit iväg och provtränat med danska Vejle och under dom dagarna har ÖSK lyckats börja förhandla med två andra innermittfältare varav en med största sannolikhet är Daniel Tjernström, 35 år. Vad ger det för signaler till klubbens mycket framstående ungdomsspelare när man kanske på innermittfältet nästa år kommer att ha två stycken 35+ spelare. Nordback har gjort elva raka säsonger i klubben och finns det någon form av klubbkänsla i Allsvenskan så är det han. Jag blir så trött på det här snacket om att spelare inte visar klubbkänlsa hit och hit, nämn den klubb förutom AC Milan som har någon form av spelarkänsla..Nä om ett kontrakt går ut eller även om det finns ett gällande kontrakt så kan klubben göra precis vad dom vill mot spelaren utan att få skit av någon. Tex under mitt sista år i ÖSK blev jag kallad till möte hos sportchefen i Februari som meddelade att jag nog inte skulle få så mycket speltid det året och det kanske var bäst att jag letade en annan klubb. Tränarna?, dom sa inte ett ord till mig under hela vintern fram till Februari. Jag hade kunnat sitta ut mitt kontrakt och plocka in pengar men det hade ju varit oschysst mot föreningen......

24/11-08

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/damfotboll/article3847054.ab

Intressant artikel men jag tror iofs att Umeå med det lag dom haft de sista 4-5 åren hade kunnat vinna lika mycket även om dom haft George Bush som tränare. 


Henke Larssom som innebandylirare, vad säger man? Helsingborg FC måste ha fått igenom ett av de största pr-jippona någonsin i svensk idrott. Men varför händer det i just innebandyn? Varför gör inte handbollens Stefan Lövgren några matcher för IFK Göteborg i Allsvenskan eller nu när Mats Sundin står utan kontrakt i NHL kan han väl komma hem och lira lite i Basketligan..Tror att de flesta elitidrottare har en relation till innebandyn sen dom var yngre men kunde väl inte ana vilken utveckling sporten skulle få i mitten på 90-talet. Jag själv har spelat innebandy i flera omgångar i mitt liv och har ofta försökt få tag på något lag att träna med under uppehållet i December. Jag och min bror startade även upp en förening i div 5 för några år sedan som skulle bestå av folk som varit duktiga på innebandy när dom varit yngre men av olika anledningar valt andra idrotter. Vi vann premiären med 39-0 och vann sen serien men lade därefter ner verksamheten eftersom det inte riktigt gick runt ekonomiskt (planhyror+domaravgifter) plus att alla höll på med någon annan idrott.
Och Henke då? Tveksamt om han gör någon mer match. Fast det var intressant att höra HIF´s ordförande Stig-Inge Fredin som tyckte det var bra att Henke fick "leka" av sig lite under semestern....


Ari Gold

Fantastisk sida om man som jag älskar Jeremy Pivens karaktär Ari Gold i serien Entourage. Läs och njut av hans kommentarer, dock kanske inte helt fria från sexism och fördomar....
http://www.arigoldquotes.com

Ingen dator

Har inte haft någon dator de senaste dagarna och såklart hände det en del då. Föga överraskande blev det Jens Andersson som kommer att hjälpa Brännström nästa år och det tror jag blir en mycket bra lösning. Han är från Uppland men har varit iväg och fått lite influenser från andra håll under tre år ,(precis som jag själv) vilket kan göra att man kommer tillbaka och ser på fotbollen i Uppsala med lite andra ögon. Det ska bli mycket intressant!

Nu har vi avslutat ännu ett fyspass i Liljeforsskolans gymnastikhall. Kan upplysa om att det inte finns några mål där inne och 1,5 timme ägnas åt fysträning. Inte jättekul men väl så nödvändigt, synd bara att det förstör resten av lördagen eftersom man inte kan röra sig ordentigt...

Student-SM

Idag är det dags att vara med i student-SM i poker som anordnas av spelsiten Betway. Varje Universitet/Högskola har sitt eget kvalheat och idag är det således dags för Uppsala Universitet. Jag ger mig själv inte allt för stora chanser att ta mig vidare men det är alltid kul att deltaga....

Vad hade Marcus Berg i skorna i matchen igår mot Holland?Jag tror inte att han hade en enda mottaging/touch som gick hem. Bollarna studsade som ett bollplank mot honom..

Gerhardsson

Vi kan nog glömma Gerhardsson....

http://www.fotbollsexpressen.se/Allsvenskan/1.1375730/peter-gerhardsson-ny-huvudtranare-i-hackenÄnnu en dag då det inte hänt något eller?

Det verkar som att jag måste se över mina källor för när det ska börja hända saker för det verkar ha gått ännu en dag utan någon presskonferens. Fast nu börjar det viskas om att det är riktigt nära med någonting, fast dom som vet är så rädda att nämna namn så man kan tro att dom blivit hotade med något hemskt.

Snart dags för landskamp mot Holland och jag vet inte om det finns så mycket upphetsande kring matchen. Ska väl i sådana fall vara att Rasmus Lindgren startar men känns det verkligen så häftigt?

Står i dagens NA att ingen klubb har ringt Kristoffer Näfver, ring för sjutton!
http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=4-TYPE=blogg-bi=20,00.html

Om UNT kom ner och tittade på träningen så kanske dom inte behövde ställa såna frågor om vilken spelartyp han är.....

Min önskelista

Nu när det börjar vankas mot jul så börjar folk att fundera på sina önskelistor. Jag har redan min klar, den lyder enligt följande:

1. En vänsterfotad spelare 
2. En targetforward typ Henrik Eriksson
3. En speedig mittback

Jag vet att man inte kan få allt men något skulle kunna göra vintern ljusare.Nähä

blev tydligen inget idag ändå. Nu hoppas jag på att det smäller till imorgon istället. Jag är oerhört imponerad av hur Sirius lyckas hålla allting så hemligt och att inget läcker ut, inte ens vi i laget har en aning om vad som är på gång och det funderas friskt på träningarna nu.

imorgon...

..kan det enligt uppgifter hända något inom Sirius fotboll. Har hört att något skulle presenteras men jag vet inte vad, ny tränare? en stor värvning? hopslagning med Bälinge? Väntar på ett SMS från Lasse imorgon förmiddag som förkunnar att det är presskonferens kl 3 som det brukar vara. Spännande blir det iallafall.

När man såg Tomas Brolin på Fotbollsgalan så börjar man undra om Undici verkligen fått indraget alkoholtillstånd..

Weekend i Örebro/Malmö/Falsterbo/Köpenhamn

Har precis kommit hem från en långweekend i Örebro/Malmö/Falsterbo/Köpenhamn med familjerna Holgersson/Edetun och Rodevåg. Skönt att få komma iväg lite och det blir nog den enda semestern jag tar i vinter men man är lite seg nu efter att ha kört från Malmö idag. Har försökt jobba lite på Stefan Rodevåg att han ska bli Uppsalabo till nästa år men det ser sådär ut, det är inte förstaalternativet i nuläget om man säger så. Tjatar även på Kristoffer Näfver men även där ser det mörkt ut. Jag förstår ingenting, har dom inte märkt Uppsalas charm?

Har även arbetat som agent den här helgen åt en fd damlandslagsspelare som är på väg att byta klubb. Kan bli en övergång till en storklubb inom kort...

Grattis BP till den Allsvenska platsen. Verkligen.
Har börjat ladda för vinterns höjdpunkt Skinkcupen i Jakobsberg under Luciahelgen. I år ska De små Lökarna ta tillbaka bucklan efter förra årets missräkning. Läs mer här.
http://www.fcjarfalla.se/57709.htm
hem.passagen.se/desmalokarna

Hej och hå

Stor humor när UNT hänvisar till min blogg och anklagar mig för att ha storhetsvansinne. Är det för mycket begärt att den största lokaltidningen följer det för närvaranade bäst rankade laget i distriktet på lite närmare håll när dom håller på att åka ur. I mitt inlägg skrev jag att dom knappt varit på någon träning sen i somras när jag och Richard skrev på, alltså inte bara i November.
Sen har jag den största respekten för de som jobbar inom Sirius fotboll, jag vet vilka dåliga förutsättningar det finns i den här staden så det sista jag skulle göra är att kritisera dom enskilda personerna.

Sen är det UNT´s fotbollsbevakning jag har synpunkter på.....

Fortfarande tyst

Fortfarande inget nytt om varken tränare eller spelare till nästa år, börjar bli lite orolig att vi missar flera bra spelare nu när den största fokusen verkar ligga på att hitta tränare. Tror inte att det är så många spelare i Allsvenska/Superettan som sitter hemma och väntar på att Sirius ska höra av sig utan där gäller det nog för oss att vara först och visa ett helhjärtat intresse för att någon ska nappa. Men förhoppningsvis har jag fel...Burn after reading kan vara årets sämsta film, inte ens värd att ladda ner.

?

http://www.blocket.se/vi/19019202.htm?ca=8_s

Har hört att högsta budet ligger på 3000kr.......

Bygghjälmar?

Grattis Kalmar till SM-guldet men varför hade ni bygghjälmar på er efter?

Vi tränar November ut och det är väldigt lugnt på träningarna för tillfället, inte en skymt av varken ny tränare eller provspelare. Det vi får reda på i truppen är det som står i UNT, vilket är väldigt lite. Har inte sett skymten av någon journalist på våra träningar sen i somras, personalbrist eller ointresse?  Hoppas bara att Sirius har lärt sig av fadäsen med Millqvist och inte anställer en tränare som truppen inte vill ha eller bara för att han varit verksam i en stockholmsklubb. För i Uppsala är det ju så, att allting i Stockholm glimmar. En stor förklaring till våra skrala publiksiffror är ju att de flesta i stan sympatiserar mer med AIK,Hammarby eller Djurgården. Det tar nog ett tag att vända på det skeppet så att barn och ungdomar helt naturligt blir Siriussupportrar.

RSS 2.0