The worst birthday ever

Ja, min födelsedag går väl inte till historien som en av de bättre, 1-6 mot Kalmar i direktsänd TV och sen 6 timmars bussresa hem...har haft det roligare.

Har dock blivit fascinerad av Johan Bertilsson på bussresan dit och hem. Han måste ha slagit något form av rekord i att lyssna på Dr Albans -It´s my life flest gånger i följd. På resan ner låg han på sätet bredvid mig och var tredje minut i ca 2 timmar åkte hans arm upp för att starta om låten på datorn...helt otroligt. Efter dom två timmarna med samma låt var det dags att byta och då föll valet på Aqua-Dr Jones....måste vara något med Berra och Dr titlar......

Gött att vara fotbollsspelare

Nu är vi nere i Småland och laddar inför morgondagens cup-match mot Kalmar FF. Och vi gör det på ett mycket lyxigt ställe 3 mil söder om Kalmar som heter Stufvenäs Gästgiveri www.stufvenas.se. Det var en del i bussen som suckade när vi åkte förbi Kalmar på vägen ner och la på ca 30 min på den redan långa resan men när vi väl kom fram var det helt klart värt det. Hoppas nu att det kan ge lite extra energi till matchen imorgon för det lär behövas.

Imorgon fyller jag 28, känns sådär om jag ska vara helt ärlig..

Bilagan

Enköping borta i baconserien ikväll känns kanske inte så jätteupphetsande men efter min sjukdomsfrånvaro så är varje match viktig för att få tillbaka tempo och känsla. Vi borde få ihop ett bra lag till kvällens match vilket borde leda till att vi får träna lite anfall och avslut. 18.00 på Enavallen är det som gäller.

Vilokväll från EM igår, kändes tomt på något sätt.

23/6-08

0-0 hemma mot Qviding och 0 minuters speltid för mig. Behöver inte säga något mer....

Midsommar

Om vi börjar från början, jävlar vad Sverige blev avslöjade mot Ryssland! Vi var inte ens nära och det ska bli spännande att se vad Ryssarna kan åstadkomma mot Holland. Vi hade högst medelålder av lagen i EM, hoppas nu att några lägger ner/blir bortplockade för att spela in nästa generation. Fast vi ska kanske inte gnälla så mycket utan vara nöjda med att ett lilleputtland som Sverige med en usel inhemsk liga tar sig till istort sett varje mästerskap?

Jay-Z då? Jodå, han är ju en fantastisk artist men han hade kunnat bjuda ännu mer på sig själv. Konserten var över på en dryg timme och inga extranummer blev det men ändå kan man inte vara besviken för att bara få stå och se Jay-Z live i Sverige ska man vara nöjd med.
Bäst: helt klart "99 Problems".
Lite sämre: den onödiga versionen av "Umbrella"



Näfver och min bror Erik innan konserten.

Midsommar i Åmmeberg hos Näfvers blev en trevlig tillställning med femkamp, Jimmy Jansson ?!? och god mat.

Snart så

Bara några timmar kvar till match nu och nervositeten börjar infinna sig. Ska EM leva till på lördag för Sverige eller blir det hemresa ikväll? Jag tror att vi fixar ett kryss och går vidare. EM skulle bli så ointressant om Sverige inte går vidare.

Värmer upp med att se en halvlek på KIF Örebro-Bälinge,så att det nästan känns som att man är på plats i Österrike/Schweiz.....

Noll poäng

Vi fick åka hem med noll poäng från Rambergsvallen igår efter 0-3 mot Häcken. Siffrorna spelade inte riktigt matchen då vi hade väl så många bra chanser men hade svårt att sätta dit dom. Men men Häcken är ett topplag och starka när dom får lite flyt. Nu är det bara att ta nya tag i den mycket viktiga matchen mot Qviding på måndag. Tre poäng där och vi kan släppa av bottenlagen lite.

Sverige-Ryssland imorgon, Jay-Z på Globen på torsdag och Midsommar på fredag. Tre bra dagar att se fram emot....

Inget nytt i Richardssonaffären...

Oerhört viktigt att Zlatan klarar av att spela 90 minuter imorgon, annars känns vi väldigt tunna. Hoppas inte dom släpper in "den lilla pojken" Rosenberg igen...

Comeback

Efter ett antal veckor med sjukdom så har jag nu blivit helt frisk och tränat på bra den här veckan vilket leder till att jag gör comeback i truppen till morgondagens match borta mot BK Häcken. Vi åker ner till Göteborg på förmiddagen och har dagrum på Nääs Slott innan vi åker till Rambergsvallen för match. Vi har ju varit starka så här långt mot topplagen så jag hoppas att det fortsätter imorgon.
Det ryktas lite om att Latorp IF´s stolthet Richard Richardsson är på gång till Sirius som febrilt letar ny målvakt. Sirius har inte varit i kontakt med Richard men hört sig för hos ÖSK som svarat med att dom lånar inte ut honom om dom inte får in en ersättare(John Alvbåge?). Får väl se vad som händer med Allsvenskans målfarligaste målvakt...

I lördags var jag och Ulrika och hälsade på Stefan och Viktoria i Götene/Skara. Vi hann med att spela en runda på Skaras ny äventyrsminigolfbana.

 

12/6

Idag har det blivit en heldag i Degerfors med dubbla fotbollspass. Vi körde på med två ganska tuffa pass och jag som hade ont i kroppen redan innan kommer nog ha ännu ondare imorgon, då det också är två pass. Lunchen intogs på Degernäs fina golfrestaurant.


Efter åkte vi hem till Kalle för att kolla in hans balkong. Han och Tappert har en tävling där dom ska få till den finaste balkongen innan 20 Juni då Nurme är domare. Kalle har haft lounge som inspiration vilket kanske inte framgår av kortet nedan. Tappert ser dock inte allt för missnöjd ut.

Så viktigt!

Vad ska man säga? Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så lätt mot Grekland. När jag på eftermiddagen fick höra att dom skulle starta med Daniel Andersson höjdes inte mina förhoppningar, men vilken match han gjorde den gode Daniel. Tyvärr måste de annars så bra svenska supportrarna skämmas för att dom buade ut honom på uppvärmningen, det får inte ske och är under all kritik. Inför VM-06 listade AB hans starkaste egenskap som "bra psyke" och för en gångs skull hade dom nog rätt. Kan inte ha varit lätt att gå ut på planen igår och veta att väldigt få svenskar ville ha honom där.

Chippen skadad, blir nog Elmander till höger mot Spanien. Trodde ändå att dom hade större förtroende för Sebastian Larsson.

MQ´s sommarrea började kl 7 imorse, jag och Ulrika var där och trängdes i jakt på några fynd. Blev en skjorta och en kofta för mig och ett par jeans för Ulrika.

Grattis till Martin och Åsa som ska bli föräldrar!

Träningslediga idag, funderade på en golfrunda men jag har så ont i kroppen så det får nog vänta.
http://www.aftonbladet.se/spel/article2658899.ab nu får dom väl ändå lugna sig lite. Fast å andra sidan har jag spelat Kroatiens Ivica Olic som skyttekung....

9/6-08

Bara tio dagar kvar nu till att Jay-Z står på Globen. Lite oroliga är vi dock att det ska bli som vanligt när stora hip-hop akter kommer till Sverige dvs dom ställer in dagarna innan. Det står nästan ingenting i media om konserten och jag har inte lyckats hitta vilka som ska vara förband eller vilka ev artister han tänkte ta med sig. Är det någon som har sett eller läst något?
Lite tråkigt med bara favoritsegrar såhär långt i EM, positivt är dock att jag har 4 av 4 rätt på Knutby IF's EM-tips. Det konstiga är dock att på webbsidan som ska ansvara för poängställningen i tävlingen står det ingenting om densamma...

Första skrällen i EM kommer förhoppningsvis på tisdag när vi möter Grekland.....

Ikväll möter vi Assyriska på hemmaplan och vi hoppas självklart på att förlänga vår svit av förlustfria matcher. Själv har jag tränat två pass nu efter sjukdomen och behöver några dagar till för att vara ifatt.

Jaja

Det största frågetecknet så här långt i EM..TV 4 EM studio....en stor glaskula i Kungsan i Stockholm, hur tänkte dom där?

År med i Knutby IF´s EM tips, efter dom två första matcherna borde jag ligga i topp med två rätta segrare. Kan bli fina kulor i slutet av Juni....

Nu börjar festen!

Ikväll börjar så sommarens stora evenemang, (ledsen OS). Första matchen ut är Schweiz-Tjeckien som på förhand känns som en ganska beige match men eftersom det är öppningsmatchen så får man I-N-T-E missa den. Tror på ett kryss...

Fick mina bihålor spolade i onsdags och i går tränade jag för första gången på nästan två veckor, kändes väldigt segt och det tar nog några dagar innan jag är fullt tillbaka. Men gud va kul det vara att träna igen!
Har försökt ta igen lite av den sol jag missat under de senaste veckorna men insåg att jag låg så långt efter att det inte var någon ide att lägga sig och sola i parken.

Nä nu ska jag till Näfver och ladda inför matchen..

3/6-08

Hektisk dag imorgon, har fått en remiss till akutröntgen på USÖ så jag planerar att vara där 8.00. Om det behövs göras något så blir det väl till att vänta ett tag till. 10.00 ska min klass som jag praktiserade i vintras uppträda vid Sommarro och jag har lovat att komma dit och titta om jag hinner. 14.00 har jag min tenta som håller på till 19.00. Sen blir det nog soffan...

Grattis Ulrika som tar Sjuksköterskeexamen på fredag!

EM närmar sig med stormsteg och just nu tror jag faktiskt att Spanien vinner, jag vet att dom alltid misslyckas i mästerskap men någon gång måste det vända. Sverige då? Nä, går vi vidare ska vi vara jäkligt glada...

Bihålor och min EM-elva

Orkar knappt inte tjata om det längre men det var tydligen bihåleinflammation som jag dragit på mig. Ett alternativ just nu är att gå och spola rent dom från slem, ska tydligen inte vara någon känslomässig höjdare men allt som gör en friskare just nu är på tapeten.

Skönt däremot är att vi seglar upp mot lugnare regioner i tabellen, serien är ju fortfarande jämn men 3 poängarna betyder väldigt mycket just nu.

Min startelva mot Grekland:

Isaksson- så länge Rami fortsätter slänga in bollar i eget mål har vi inget annat alternativ

Alexandersson-jävligt ospännande men va sjutton, han gör ju inte bort sig
Mellberg-given i mitt lag om han låter bli alla uppspel, annars kan likagärna ngn i IFK Kumla spela där.
Majstorovic-skönt opolerad
Micke Nilsson-kommer säkert bli uppsnurrad varje match men försöker spela sig ur alla situationer

Sebastian Larsson-ser väldigt lugn ut och har en bra passningsfot som vi bör utnyttja
Anders "Taco"-tycker att han varit väldigt bra i den rollen under våren och visat att han klarar det defensiva
Kim-måste visa att han ska vara en europeisk storspelare nu
Ljungberg-det är som vanligt, skadad och med frågetecken men han kommer göra det bra

Zlatan-måste lyckas om vi ska ta oss vidare
Henke-sorry Elmander men Henke vet vad som krävs i ett stort mästerskap

Tenta på onsdag i kursen Algebra II, hur kul känns det....

http://www.blocket.se/vi/16392727.htm?ca=8_s ingen som vill köpa mina fälgar?

RSS 2.0